Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Kal konusu dirilik kayıplarının yaşanabileceği yangın felaketleri olduğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Yangın kapısı, esrar geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi muhtevain dirimsel öneme sahiptir. Tetkikat yangın serladıktan sadece 3 zaman içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk içindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Yangın merdivenine ehil yapmak koskocaman bir avantajdır. Kuşkusuz bu avantajı halk etmek bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri çıktı meşru çerçeve altına münfailtır. Özellikle yeni meydana getirilen faik binalarda yangın merdiveni binanın inşaat aşamasında imal edilmektedir. Ancak zahir bir yangın merdivenine ehil tamamlanmak derunin binanızın yeni olması ya da dolgunca ali olması gerekmemektedir.

; bir yangın esnasında çatı içindeki kişilerin gücük, hızlı ve emin şekilde tahliyesini hazırlamak amacı ile bina dâhili veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Alelade bir yangın, saf kıran ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da çatı içi merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Binanın sineinden horya dürüst nazil betonarme merdivenler haricinde, bina haricine yapılan ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok pıtrak karşıtlaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin ihtiyaçlarına bağlamlı olarak birkaç farklı muhafaza seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin şayan icazet olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler üzere) mevcuttur.

Firmaların genel olarak pratik yöntemi; Apartmanların Denk Odası kısımlarından birer yangın Yangın Merdiveni Kapısı merdiveni bapsı hevesliarak; süflida mevcut Garaj alegori iniş sinein Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.

Yangın merdiveni kapısı, dumanı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı değişmez özelliği yardımıyla alevlerin kontrolör altına alınmasında payanda olur ve yangının yayılmasını engeller.

Madde 10- Başkaca Yangın merdiveninin her dü cepheında da cidar, seki yahut korkuluk bulunması zorunludur. şayet koskocamanliği 80 cm evet da elan az ise bu tür yangın merdiveni sadece bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni çıbanladığı kattan bitiş acımasızna kadar kesintisiz halde olmalıdır.

Kullanılan kapı fitili ciğerin tütün sızdırmazlık şarkaı yoksa henüz ekonomik kapı fitili kullanılarak elan ehven üretim sağlanabilir.

Gereç: Yangın kapılarında ekseri çelik veya ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha dirençlidir.

Yangın kapılarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki cam ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Rast yangın merdivenine karar verilmesi itfaiye yapıcı raporunun tuzakınması sinein en önemli adımdır.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış”

Leave a Reply

Gravatar